Dyrenes/hundenes jul

ByAdministrator

Dyrenes/hundenes jul

Når julen nærmer seg, er det viktig at vi også tenker på våre firbente venner, og at vi husker på at de er dyr, med sine behov. Det er koselig å sørge for at dyrene også får litt ekstra, og med litt omtanke kan det bli riktig trivelig for alle sammen. Det beste for dyrene er å ha stabil kost, uten for mye fett og salt. Brå endringer gir ofte problemer i ettertid i form av diare eller forstoppelse. Skal man absolutt dele julematen, er det viktig å gjøre det i meget små porsjoner, og unngå for mye fett og salt (ribbe, pinnekjøtt ol). Husk at mye av det vi koser oss ekstra med i julen, er direkte giftig for hunder: Druer/rosiner, sjokolade og macadamianøtter. Mat med mye løk kan også gi forgiftningssymptomer.

Det beste du kan gi din hund i julen er tid og oppmerksomhet, og noen ekstra gode turer. Sørg for at den ikke må være for mye alene på kvelder og netter i forbindelse med juleselskaper, i tillegg til de vanlige timene på dagtid.

Mer konkrete “julegavetips” til hunden kan være: refleksvest, Adaptil, førstehjelpspute, tannbørste og tannpasta for hund, tyggebein.

Blomster vi liker å omgi oss med i julen har forskjellig grad av giftighet for hund. Amaryllis, svibler/hyacinter og tulipaner er løkplanter og kan gi forgiftningssymptomer som oppkast og diare, eventuelt også svakhet og skjelvinger. Julestjerne og orkideer er normalt ikke giftige, men inntak av store mengder vil kunne gi oppkast og diare.

About the author

Administrator administrator